Kök

  • Torka av skåp. Med en fuktig trasa, torkar du försiktigt bort damm eller smuts på insidan och utsidan av skåpdörrarna, samt alla sidor av själva skåpen - inklusive ovansidan. För fett-splatter, fukta din trasa med ättika för att få bort fettet, skölj sedan trasan i varmt vatten. Vissa skåp, de av trä, kommer att ta skada om de stöter på för mycket fukt, så var noga med att alltid vrida ur din trasa ordentligt innan du torkar av träet och torka ytan snabbt med en pappershandduk efter rengöring.
  • Rengör kylskåpet och torka ur frysen. Ta ut allt, så att du kan torka bort matrester från hyllorna och ipå väggarna - börja överst och arbeta dig ner. När du lägger tillbaka maten, var noga med att kontrollera utgångsdatum, och kasta allt som är gammalt. Glöm inte att torka av framsidan av kylskåpet och frysen, var noga med att desinficera dörrhandtagen.
  • Släng gamla disksvampar. Dessa köksredskap är bakteriemagneter.
  • Skrubba ugnens framsida och ventil.
  • Rengör ugnen.
  • Organisera skafferiet. När du har tagit bort allt från hyllorna och torkat av dem, byt ut och organisera skafferivarorna med syfte. Till exempel, placera alla ingredienser som används uteslutande för att baka ien klar behållare. På det sättet har du redan allt du behöver till hands.
  • Rengör mikrovågsugnen.
  • Desinficera diskbänken.
  • Torka av bänkskivor. Ta bort eventuella föremål från diskbänken, inklusive apparater och knivställ, och använd sedan en desinfektionsspray för att få alla skrymslen och vrår rena. Medan du håller på, torka av väggar och stänkskydd också.
  • Ta av alla dynor från bänkar och stolar och dammsug.