Flyttstädning i Stockholm

Att flytta är en omfattande uppgift och en viktig del av denna process är flyttstädning. I Stockholm, där tempot är högt och tid är dyrbar, kan flyttstädningen verka överväldigande. På denna sida kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om flyttstädning i Stockholm - från vad som bör ingå i en flyttstädning, till hur du kan dra nytta av skattelättnader och hur du bäst förbereder dig för processen.

Bra flyttstädning Stockholm

När du ska flytta är det viktigt med bra flyttstädning. Stockholm är en stad där det finns många städföretag att välja emellan så det gäller att vara extra noggrann med att hitta bästa städföretaget. Många städfirmor i Stockholm erbjuder specialiserade tjänster för flyttstädning. Det är viktigt att jämföra olika tjänster och recensioner för att hitta en som bäst passar dina behov och budget. Glöm inte att be om en fullständig checklista över vad deras flyttstädning inkluderar.

Att hitta rätt städföretag för flyttstädning kan göra stor skillnad för din flyttupplevelse. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när du väljer vilket företag du ska anlita:

 • Kolla upp att städföretaget du överväger att anlita är ett auktoriserat städföretag och har goda recensioner. Detta kan hjälpa dig att säkerställa att du får en kvalitativ tjänst.
 • Se till att företaget erbjuder en helhetslösning för flyttstädning, som inkluderar allt från rengöring av ugnen till att dammsuga bakom radiatorerna.
 • Det är viktigt att företaget du väljer är transparent med sina priser. En bra städtjänst bör ge dig en klar och detaljerad kostnadsförslag innan du bestämmer dig. Detta hjälper dig att undvika oönskade överraskningar när det är dags att betala.
 • Fråga om företaget är flexibelt och kan anpassa sig till dina specifika behov och tidtabell.

Att hitta rätt städföretag för flyttstädning kan göra din flyttprocess mycket smidigare och mindre stressande.

Flyttstädning Stockholm – pris

Priset för flyttstädning i Stockholm kan variera beroende på en rad faktorer, inklusive storleken på din bostad, företagets prispolitik och hur detaljerad städningen behöver vara. Det är viktigt att få en tydlig och detaljerad offert innan arbetet påbörjas.

Medan några företag kanske erbjuder ett fast pris för flyttstädning, kan andra basera sin prissättning på timmar. För att försäkra dig om att du får bästa möjliga värde, bör du alltid jämföra priser från olika leverantörer. Kom ihåg att kvalitet är lika viktig som pris när det kommer till flyttstädning.

Är flyttstädning avdragsgillt?

Flyttstädning kan verka dyrt vid första anblicken, men det är viktigt att komma ihåg att flyttstädning är avdragsgillt. Du kan dra av 50% av arbetskostnaden på din deklaration, vilket kan göra en stor skillnad för din ekonomi.

Observera dock att det finns specifika regler när det gäller avdrag för flyttstädning. Avdraget görs direkt på fakturan, och företaget som utför flyttstädningen måste vara godkänt för ROT- och RUT-avdrag. Kom ihåg att alltid kolla upp detta innan du anlitar en städtjänst för din flyttstädning. Läs mer om flyttningsersättningar.

Vad ingår i flyttstädning?

Flyttstädning innebär mer än bara en grundläggande städning. Det inkluderar noggranna och detaljerade uppgifter, som att rengöra ugnen, torka av väggarna och dammsuga bakom radiatorer. Flyttstädning ska lämna ditt gamla hem i bästa möjliga skick för nästa boende.

Även om det kan variera, är det några saker som alltid förväntas i en flyttstädning. Förutom att dammsuga och moppa golven, innebär det också att rengöra fönster, ta bort kalkbeläggningar i badrum och rengöra köksskåp inuti och utvändigt. Se till att kontrollera listan över krav från din hyresvärd eller bostadsrättsförening för att försäkra dig om att allt ingår i din flyttstädning.

Så här förbereder du för flyttstädning

Att förbereda inför flyttstädningen kan underlätta processen avsevärt. Se till att alla personliga tillhörigheter är borttagna och att hemmet är redo för en grundlig rengöring. Dessutom, att ge ditt hem en snabb enkel städning innan den djupgående flyttstädningen kan vara till hjälp.

Bra förberedelser inför flyttstädning innebär inte bara att rengöra ditt hem. Du bör också se till att du har alla nödvändiga städprodukter och verktyg till hands. Det inkluderar allt från rengöringsmedel och trasor till en stege för att nå höga platser.

Att förbereda inför en flyttstädning kan göra processen mycket smidigare både för dig och städföretaget. Här är en lista med saker att tänka på:

 • Ta bort alla personliga tillhörigheter: Städföretaget kommer att städa noggrant, så det är viktigt att alla personliga tillhörigheter är borta för att de ska kunna utföra sitt arbete effektivt.
 • Töm och rengör kylen: Om det ingår i städföretagets uppgifter att rengöra kylen, se till att den är tömd och avfrostad innan de anländer.
 • Koppla bort och töm vitvaror: Om vitvaror, som tvättmaskin eller diskmaskin, ingår i städningen bör dessa vara tomma och eventuellt urkopplade.
 • Rengör grova fläckar: Om det finns svåra fläckar eller mycket smuts, kan det vara till hjälp att göra en grovstädning innan städföretaget kommer.
 • Kontrollera vattentillgången: Se till att det finns tillgång till varmt och kallt vatten för städpersonalen.
 • Tillgänglighet: Se till att städföretaget har tillgång till fastigheten den dag städningen ska utföras.
 • Kontakta grannar: Om städningen kan orsaka störningar, t.ex. ljud från städmaskiner, är det en bra idé att informera dina grannar i förväg.

Genom att följa denna punktlista kommer du vara väl förberedd när det är dags för städföretaget att utföra flyttstädningen.

När ska man göra flyttstädning?

Timing är viktigt när det gäller flyttstädning. Du bör planera att genomföra din flyttstädning efter att alla dina tillhörigheter har flyttats ut, men innan de nya invånarna flyttar in. Detta ger dig tillräckligt med tid att utföra en grundlig rengöring.

Flyttstädning bör inte vara ett hastverk. Det är en tidskrävande process, så planera tillräckligt med tid för det. Att påbörja processen en dag eller två efter att du har flyttat ut kan ge dig tillräckligt med tid att se till att allt är i toppskick för de nya invånarna.